Lønstrup - ikke langt fra det berømte Rubjerg Knude Fyr

Cirka 20 kilometer syd for Hirtshals finder du Lønstrup, en lille idyllisk by ud til Vestkysten, hvor der mest af alt emmer af ro. Tæt på Lønstrup er Rubjerg Knude placeret, hvor du kan se det over 100 år gamle fyr, som i 2019 blev flyttet 70 meter.

I Lønstrup er naturen helt magisk. Ikke nok med Rubjerg Knude, som er fantastisk smuk og fortæller en spændende historie, så findes Lønstrup Klint. Lønstrup Klint viser Vestkystens barske side. Hvert år spiser Vestkysten omkring 2 meter af Vendsyssel og Lønstrup. 

Inde i Lønstrup by finder du Lønstrup Café Bio, et hyggeligt sted, hvor du både kan se nye og gamle film. En af Lønstrup Café Bios missioner er at fremme kulturen i byen. Inde i byen finder du ligeledes mange kunsthåndværkere, hvor der bliver lavet keramik, smykker, billedkunst og andre kreative ting.

Lønstrup er en god destination, hvis du elsker naturen ved Vestkysten og lokale kunsthåndværkere. Lige uden for Lønstrup finder du Skallerup Seaside Resort, der er et stort feriecenter og her finder du aktiviteter for alle aldre. Der er mulighed for mere end 100 spændende udendørs og indendørs aktiviteter. For de mindste er der et stort lege- og vandland, hvor de ældste kan tage en tur i Romulus, et spa og wellness center eller en tur i det 400 kvadratmeter store fitnesscenter.

Hele familien kan spise på en af de familievenlige restauranter og bagefter tage ud og bowle. Er du afsted uden børn, kan du spise på Galleriet,og få en kulinarisk oplevelse. Ud over dette er det også muligt at booke blandt andet surf undervisning og guidede rideture ved Vesterhavet.

Andre oplevelser i Toppen af Danmark

 

Overnatning i Lønstrup

I Lønstrup er overnatning ren idyl. Her findes et stort udvalg af feriehuse, som ligger i den skønne natur ved Lønstrup. Naturen, roen og hinanden kan nydes i fulde drag. Der ligger campingpladser tæt på vandreklitten Rubjerg Knude og det smukke Rubjerg Knude Fyr, så ferien her lægger op til udforskning i området.

Inde i Lønstrup by, som er fyldt med kunst og kultur, er der mulighed for overnatning på en af hotellerne eller et Bed & Breakfast. Tæt på Lønstrup ligger feriecenteret Skallerup Seaside Resort, hvor der er masser af muligheder for overnatning og aktiviteter for både voksne og børn.