Der er mange gode grunde til at besøge Toppen af Danmark

Og særligt uge 29 i Skagen er noget helt specielt. Det er en af årets travleste uger, hvor gæster langvejs fra strømmer til for at holde ferie. Men hvad er det, der gør netop denne uge så populær, og hvad sker der i byen denne uge?

Det sker i Skagen i uge 29

Befolkningstallet stiger fra 8000 til 50.000 glade mennesker. Ugen er højsæson for turister, hvor folk fra hele Danmark og resten af verden kommer for at opleve den smukke natur, de mange seværdigheder, den lækre mad med dertil hørende drikkevarer, ligesom rigtig mange glæder sig til at møde venner og bekendte til hyggelige aftener med live musik og sommerstemning i solnedgangens skær. Lokalt kaldes ugen for “Hellerup-ugen”, det er kærligt ment, for alle glæder sig over en uge og en by med summende stemmer fra hver et gadehjørne. Solen skinner, sandet ved stranden er hvidt, havet er blår og drikkevarerne er rosé.

Skagen har det hele - og det i topkvalitet 

Byens mange turister kan se frem til kendte restauranter, hvor der serveres både mad og drikke i meget høj kvalitet. Det omkringliggende hav og den dejlige natur sørger nemlig for de lækreste lokale råvarer. Uanset om du er til de store skaldyrsfade, eller du heller vil stillet sulten med smørrebrød, pizza, sandwich eller burgers, så går du ikke forgæves i Skagen. Glæd dig til oplevelser i højeste klasse.

Restaurant Pakhuset Skagen

En afvekslende og charmerende restaurantscene

Den summende lyd af liv i Skagen i uge 29 kommer bl.a. fra de mange skønne og forskelligartede restauranter. Restauranterne i Skagen er med rette berømte for deres friske fisk og skaldyr, som de får direkte fra dagens fiskeauktion.

De fleste restauranter i Skagen fokuserer på at servere lokale og traditionelle retter, lavet af de allerbedste råvarer. Her findes også en række restauranter i international klasse, hvor der serveres en bred vifte af forskellige retter. Menuerne på restauranterne ændres efter hvad hver sæson byder på af diverse råvarer.

Fiskerestauranterne i Skagen har lige præcis den charmerende og hyggelige atmosfære, der passer til den skønne kystby. Her nyder gæsterne sine måltider med udsigt over havet eller til den travle gågade.

Leder du efter en autentisk oplevelse med lokal fisk og skaldyr, er fiskerestauranterne i Skagen et must-visit.

En oplevelsesrig uge med hygge og god stemning

Er du til hygge og god stemning, byder uge 29 på oplevelser, der emner af forgangne tider, stemningsfyldte badehoteller og meget mere. De hyggelige badehoteller sørger for nostalgi og stemning, og her kan du nyde naturskønne omgivelser, udsigt til røde tage og det skønne nærliggende blå hav. Badehotellerne i Skagen byder på en blanding af komfort, luksus og natur. De er virkelig et besøg værd for alle, der leder efter en afslappet ferie ved havet.

Hygge og stemning finder du også på de årlige fiske- og skaldyrsaftener på Ruths Hotel, et af sommerens kulinariske højdepunkter i Gl. Skagen. Efterfølgende kan du nyde livemusik i byen og den gode stemning sammen med andre turister og de lokale beboere.

Oplev Skagen i uge 29

Den dejlige by på toppen af Danmark er kendt for sin smukke natur, rige kulturarv og livlige atmosfære. 

  1. Skagen Odde - besøg det spændende naturområde og oplev naturens forunderlige kræfter og det aftryk den har sat på omgivelserne her.
  2. Skagen Museum - besøg det fantastiske museum og lær om Skagens kulturarv, samt om de berømte Skagens malere, der havde så stor indflydelse på kunsten i sidste århundrede.
  3. Det Grå Fyr - tag turen de 46 meter op til toppen af dette gamle fyrtårn og nyd den fantastiske udsigt over Vesterhavet og Skagen.
  4. Strandene - Skagen har en række smukke strande, der er helt perfekte til de solrige dage.
  5. Shopping - byens mange hyggelige butikker lokker med gode tilbud, unikke souvenirs og håndlavet keramik.
Solnedgang i Gl. Skagen

Skagen | Lysets Land&

Skagen er kendt for det helt særlige lys, som her kan opleves hele året. De to have Skagerrak og Kattegat mødes i en uendelig fascinerende dans på spidsen af Grenen. Sammen med det skønne syn af vandets bølger, der slår mod hinanden, medvirker lyset til en helt speciel oplevelse. Genskinnet fra strandene med det lyse sand og havet på begge sider, gør at stedet virkelig lever op til at være Lysets Land. 

Besøger du Skagen hvad enten det er i uge 29 eller en anden uge i årets løb - har du altid mange muligheder at vælge mellem. Se her så du kan planlægge din næste tur til Skagen.

Overnatning i Skagen 

Toppen af Danmark tilbyder en bred vifte af overnatningsmuligheder til din tur til Skagen. Fra luksuriøse badehoteller til hyggelige ferielejligheder og campingpladser. Badehotellerne i Skagen er kendt for deres klassiske, danske charme og den smukke beliggenhed ved havet. Ferielejligheder og feriehuse i Skagen er også en populær form for overnatning. De tilbyder en hjemlig atmosfære og stor frihed. Campingpladser i Skagen tilbyder en hyggelig og budgetvenlig mulighed for overnatning.

I Toppen af Danmark finder du overnatningsmuligheder, der passer til enhver smag og budget, hvilket gør det nemt at planlægge en afslappende ferie ved havet.