Toppen af Danmark
Skagens Museum Sct. Hans på Sønderstrand

Skagens Museum

Skagens Museum huser verdens største samling af skagensmalernes værker. Se malerier, tegninger og skulpturer udført af de mange berømte kunstnere, der beboede og besøgte Skagen i perioden 1870-1930.

I slutningen af 1800-tallet blev Skagen hjemsted for en kunstnerkoloni bestående af skandinaviske malere og andre kunstnere. I 1908 blev Skagens Museum stiftet, så deres kunst kunne bevares for eftertiden i de omgivelser, hvor den blev skabt. Museet stod færdig i 1928 og har siden huset verdens største samling af skagensmalernes værker.

På museet kan man se malerier af bl.a. P.S. Krøyer, Anna Ancher, Laurits Tuxen, Michael Ancher, Christian Krohg, Holger Drachmann, Carl Locher og Viggo Johansen. Desuden viser museet skiftende særudstillinger.

Brøndums Spisesal og Museumshaven

Brøndums Spisesal blev flyttet til Skagens Museum i 1946 – den er nemlig udsmykket med malerier af de forskellige skagensmalere. Rummet prydes af en portrætfrise, der løber hele vejen rundt i salen, som viser kunstnerkolonien og deres kreds, samt en række andre malerier, der er fastgjort i væggene. Det var P.S. Krøyer, der begyndte udsmykningen i 1883 efter et besøg i Frankrig, hvor han havde set et lignende rum. For at beskytte malerierne blev salen flyttet til museet, hvor den stadig kan opleves.

I Museumshaven ligger Havehuset, som var Anna og Michael Anchers første fælles bolig, og nu huser en lækker café, som bugner af hjemmebag og god kaffe. Desuden rummer haven et lille korntørringsmagasin, hvor P.S. Krøyer indrettede et af sine første atelierer og haven prydes i øvrigt af en række historiske blomster- og plantesorter.

Skagens Museum

Tlf. +45 98 44 64 44

info@skagenskunstmuseer.dk

www.skagenskunstmuseer.dk

På væggene i Skagens Museum ses det ene mesterværk efter det andet

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Brøndumsvej 4

9990 Skagen

Koordinater

Længdegrad : 10.597332

Breddegrad : 57.724474