Skagens Museum Sct. Hans på Sønderstrand

Skagens Museum

Skagens Museum rummer malerier, tegninger og skulpturer udført af de mange berømte kunstnere, der besøgte Skagen i perioden 1870-1930. 

I slutningen af 1800-tallet blev Skagen hjemsted for en kunstnerkoloni af primært skandinaviske malere, og med hovedværker af P.S. Krøyer, Anna Ancher og Laurits Tuxen rummer Skagens Museum nogle af Danmarks bedst kendte malerier. Udover den faste samling viser museet skiftende særudstillinger.

Brøndums spisesal og museumshaven
I 1883 fik P.S. Krøyer idéen til at indrette spisesalen på Brøndums Hotel med malerier, og denne blev i 1946 overført til museet fra Brøndums Hotel. I museumshaven ligger Havehuset, der var Anna og Michael Anchers første bolig, og et korntørringsmagasin, hvor P.S. Krøyer indrettede sit atelier i Skagen. I Havehuset er der i dag en café, hvor du kan købe drikkevarer og de lækreste hjemmebagte kager. 

Skagens Museum er også for børn
’Billedjagten’ er en skattejagt for hele familien i museets sale, hvor det gælder om at finde spor og løse opgaver. I vinter- sommer- og efterårsferien er der malerskole for børn i museets billedværksted Bikuben. På museets 1. sal er der børnerum, hvor der året rundt er forskellige aktiviteter.

Museets historie - den korte udgave 
Museet blev stiftet i 1908 af apoteker V. Chr. Klæbel, hotelejer Degn Brøndum, og kunstnerne Laurits Tuxen, Michael Ancher og P.S. Krøyer. Museumsbygningen blev opført i 1928 efter tegninger af arkitekt Ulrik Plesner og udvidet i 1982 og 1989 ved Kgl. bygningsinspektør Jacob Blegvad.

Skagens Museum er senest udvidet i perioden 2014-2016 med en tilbygning tegnet af Friis & Moltke Architects.

Skagens Museum

Tlf. +45 98 44 64 44

info@skagenskunstmuseer.dk

www.skagenskunstmuseer.dk

På væggene i Skagens Museum ses det ene mesterværk efter det andet
Åbn i Google Maps
Adresse

Brøndumsvej 4

9990 Skagen

Koordinater

Længdegrad : 10.597332

Breddegrad : 57.724474