Toppen af Danmark

På kanotur i Toppen af Danmark

At sejle i kano er en aktiv, men samtidig afslappende ferieform. Nyd en populær ferieform på kanoferie og oplev den dejlige natur fra en helt ny vinkel.

Oplevelserne på kanoferie

Hold en aktiv, men afslappende ferie i det våde element på kanoferie. Mens I padler af sted, kommer I helt tæt på det varierede og smukke landskab, åerne slynger sig forbi: Idylliske skove, græssende køer og flotte kornmarker. Man kan drive med strømmen eller padle i sit helt eget tempo og bare gribe de oplevelser, der opstår. For man kan opleve så meget på en kanotur og få helt uforglemmelige minder sammen med sin familie eller gode venner.

En dag - eller flere dage - i kano

Toppen af Danmark har flere åer, som indbyder til kanosejlads. F.eks. Uggerby Å og Voer Å. Uggerby Å bugter sig fra Ilbro øst for Hjørring og 51 km ud til havet. Fra Voerså syd for Sæby kan du sejle på ekspedition ind i landet på den idylliske Voer Å. Kanoerne til sejladsen kan lejes på forhånd hos kanoudlejerne.

Vil I af sted på tur i flere dage, er det muligt at overnatte på de primitive lejrpladser, der er langs ruten og hvor man må slå sit eget telt op eller hvor man kan gå i land for at spise sin mad.

Kanoleje

Kanoer kan lejes fra omkring påske til oktober hos de kanoudlejere, der udlejer kanoer på Uggerby Å og Voer Å.

Langs Uggerby Å er der primitive lejrpladser, hvor man må slå sit telt op. På nogle pladser findes der også shelters, toiletter og vand. Forhør nærmere hos kanoudlejerne vedr. faciliteter på strækningen.