Book oplevelser med eller uden guide i Toppen af Danmark

 

Nordjylland – Et ideelt sted til vanding

Naturen i Nordjylland kan noget helt særligt. Her er vandring en oplagt måde at komme rundt og opleve de mange vandreruter og deres smukke natur. Uanset hvilken type vandrerute du vil bevæge dig ud på, er der i Nordjylland et væld af ture og stier i forskellige længder og med forskellige sværhedsgrader. Tag blot vandreskoene på, bevæg dig ud i naturen og find en rute, som passer bedst til dig.

 

Nordsøstien – vandring i kystens historie

Nordsøstien er en del af den mere end 5000 km lange sti, der er etableret på gamle historiske spor rundt om hele Nordsøen. Her er blandt andet redningsveje, kirkestier og kongeveje koblet sammen med forskellige natur- og kulturhistoriske seværdigheder. Stien kaldes North Sea Trail og går gennem flere af Toppen af Danmarks naturområder. Der er både etaper langs vestkysten, langs Kattegatkysten, i vest Fra Løkken til Skagen og fra Skagen videre sydpå til Voerså.

Kløverstier i Nordjylland

I Toppen af Danmark er der etableret Kløverstier i Hirtshals, Hjørring, Løkken, Lønstrup og Sæby. Disse vandreruter bringer dig gennem Nordjyllands historiske byområder og fantastiske natur. I hver by er der fire kløverstier, som alle har ét fælles udgangspunkt og varierede længder. Uanset hvilken by du befinder dig i, findes der en vandrerute, som passer til alle, hvad enten du er nybegynder eller øvet.

Hærvejen – en historisk rute

Hærvejen er en del af en historisk pilgrimsrute med flere hundrede kilometer vandreruter, som undervejs løber ned gennem Jylland. I Nordjylland kan du vandre på Hærvejen langs vestkysten eller østkysten, enten fra Børglum Kloster via Lønstrup og vestpå op til Hirtshals eller fra Jyske Ås til Frederikshavn. Begge strækninger bringer dig undervejs gennem smukke landskaber og natur præget af den nordjyske historie.

Uanset hvilken vandrerute der passer til dine behov, kan du komme rundt i Nordjyllands naturområder på mange af de afmærkede ruter og stier. Vandreruterne kan også kombineres med besøg hos en af de mange oplevelser og seværdigheder, som Toppen af Danmark har at byde på. Mangler du et sted at overnatte på turen, kan du også finde et stort udvalg af overnatningsmuligheder hos os.

Her kan du bo i Toppen af Danmark

Bladr i listen og find lige præcis det hotel du har lyst til at bo på, og book dit ophold med det samme

Andre oplevelser i Toppen af Danmark