Book oplevelser med eller uden guide i Toppen af Danmark

 

Forslag til ture på egen hånd

Parker, anlæg og botaniske haver med hver deres særpræg og idyl er oplagte mål for en gåtur. Eller nyd stilheden, roen og atmosfæren på en tur ad afmærkede stier og småveje i Toppen af Danmarks skønne bøge- og løvskove - med idylliske åer, der slynger sig smukt gennem landskabet eller med stille skovsøidyl og smukke åkander. Klitplantagerne er også dejlige naturområder at færdes i til fods. Ad afmærkede stier føres man gennem smukke områder af forskellig længde.

Nordsøstien - en vandring i kystens kulturhistorie

Nordsøstien er en del af den mere end 5000 km lange sti, der er etableret på gamle historiske spor rundt om hele Nordsøen og som kaldes North Sea Trail.  Stien går også gennem gennem Toppen af Danmarks område. Der er både etaper langs vestkysten og etaper langs Kattegatkysten. I vest fra Løkken til Skagen og fra Skagen videre sydpå til Voerså.

Region Nordjylland har udgivet foldere for de enkelte delstrækninger med oversigtskort og beskrivelser over, hvad man kommer forbi på turen. Stien er markeret med blå skilte og følger fortrinsvis eksisterende mark- og skovveje, stier og biveje i det åbne land. Nogle steder er der trampestier, der følger terræn, skel eller læhegn. Der er opsat informationstavler om seværdigheder undervejs.

Kløverstier

I Toppen af Danmark er der de senere år etableret såkaldte Kløverstier i Hirtshals, Hjørring, Løkken, Lønstrup og Sæby. Hver Kløversti består af fire ruter med fælles udgangspunkt og varierende længde. De bringer dig både gennem historiske byområder og fantastisk natur.

Hærvejen

Hærvejen er en del af den historiske pilgrimsrute fra domkirken i Trondheim til Santiago de Compostela i Spanien. I Nordjylland deler Hærvejen sig ved Viborg, så der også er en østlig pilgrimsrute til Frederikshavn videre over Kattegat til Vadstena Kloster ved Vätterns bred i Sverige. De senere år er Hærvejen genskabt som vandreruter med skiltning og information undervejs. Den besøges allerede af mange – pilgrimme og andre vandrefugle. Også familier, der går et lille stykke af Hærvejen på en dagsudflugt og får en stor naturoplevelse. I Toppen af Danmark kan du gå Hærvejen fra Børglum Kloster via Lønstrup og vestkysten op til Hirtshals eller fra Jyske Ås til Frederikshavn. Begge strækninger bringer dig gennem smukke landskaber.

Her kan du bo i Toppen af Danmark

Bladr i listen og find lige præcis det hotel du har lyst til at bo på, og book dit ophold med det samme

Andre oplevelser i Toppen af Danmark