Danmarks smukkeste herregård

Den fantastisk flotte renæssancebygning, blev ved en afstemning i 2018, kåret som Danmarks flottest herregård, og det kan stedets mange besøgende nikke genkendende til. 

Glæd dig til at træde indenfor til en fantastisk verden med eventyrlige fortællinger og uhyggelige spøgelseshistorier. Kryb ind i fangekælderen, oplev de uvurderlige kunstskatte og kongelige antikviteter og find blodpletten, der ikke kan vaskes af.

Tidens gang med gys og gru

Helt tilbage fra 1500-tallet er slottet flere gange blevet angrebet, og det har skiftet ejere utallige gange. I dag ejes Voergaard Slot af en familiefond, hvis formål er at bevare slottet for eftertiden og holde kunstsamlingen åben for offentligheden.

Voergaards mest berømte fangehul ’Rosedonten’ ligger i den ældste del af slottet. En voksen person kan ikke stå oprejst eller heller ikke ligge udstrakt derinde, og så er der lys- eller lufthuller.
Fra fangekælderen går der en skakt til et værelse to etager ovenover, og på den man kunne man høre, hvad der blev talt om i fangekælderen.

Der har gennem tiden været mange fortællinger om mystiske hændelser og syner af en hvid dame, der bevæger sig rundt på slottet om natten. Og i det nordøstlige tårnværelse finder I en plamage på gulvet, som efter sigende skulle være blod fra én, der er slået ihjel på stedet. Og pletten kan ikke fjernes – fordi det er uskyldigt blod…

I en montre på slottet kan du se skindet fra et vildsvin, der blev nedlagt på slottets jorder i 1700-tallet. Vildsvinet blev nedlagt på grænsen mellem Voergaard og Hundslund, så der opstod en mindre fejde og de to gårde delte byttet, så Voergaard fik skindet. Ifølge sagnet må vildsvineskindet aldrig fjernes fra Voergaard Slot, for så vil slottet styrte i grus.

Få en spændende dag og besøg den smukke herregård - Voergaard Slot.


Voergaard Slot, Voergaard 6, 9330 Dronninglund,+45 98 86 71 08, info@voergaardslot.dk, www.voergaardslot.dk

Andre oplevelser i Toppen af Danmark