Toppen af Danmark
Cykelferie

Cykelferie i Toppen af Danmark

Cykelvenligt område - perfekt til en god cykelferie
På cykel er der rig mulighed for at komme rundt næsten alle steder og selv i de fjerneste kroge. Oplev Toppen af Danmarks kultur, natur og landskaber på nærmeste hold fra sadlen med et område, der egner sig perfekt til en cykelferie.

Cykelvenligt område - perfekt til en god cykelferie

På cykel er der rig mulighed for at komme rundt næsten alle steder og selv i de fjerneste kroge. Oplev Toppen af Danmarks kultur, natur og landskaber på nærmeste hold fra sadlen med et område, der egner sig perfekt til en cykelferie med de mange flade strækninger og små veje. Nyd den friske luft og vinden fra havet i et herligt cykelvenligt område, som ikke kræver de store anstrengelser, men hvor freden og roen åbner alle sanser og giver tankerne frit spil.

Cykelruter for alle

En cykelferie kræver gode kort med forslag til cykelruter af forskellig længde og med forskellige oplevelser. I Toppen af Danmark finder du masser af afmærkede eller skiltede nationale, regionale og lokale cykelruter. På de lokale turistbureauer kan du købe turfoldere og finde inspiration til flere cykelruter i lokalområdet. Du kan desuden forberede dig på turen hjemmefra og hente en del af cykelruterne digitalt.

Der findes et veludbygget net af både nationale og regionale cykelstier, som på din cykelferie fører dig gennem de smukke landskaber og den fantastiske natur - også på tværs af området fra kyst til kyst - og her behøver du ikke være bjergrytter for at følge med. Derfor er cykelferie i Toppen af Danmark også en ferie for hele familien, hvor børnene kan bruge deres kræfter og samtidig få smag på naturens mange oplevelser.

Cykeltur på Stranden i Hirtshals

Overnatning på cykelferie

Langs cykelruterne finder du overnatningsmuligheder for enhver smag og pengepung, der er velegnede til en cykelferie. Bed & Breakfast, private værelser, bondegårdsferie, vandrerhjem, campingpladser, kroer og hoteller. Du kan også vælge at overnatte i det fri. I Danmark er det generelt ikke tilladt at stille sit telt op uden for camping- og teltpladser, - andet end i nogle få skove. På naturstyrelsen.dk kan du se hvor, og læse mere om de regler, som gælder ved overnatning i det fri.

Campingpladser i Toppen af Danmark

Herudover kan du finde primitive teltpladser og bivuaker i området, der er oplagt til overnatning på en primitiv cykelferie.

Lej din cykel

Hvis du ikke har din egen cykel med på ferien, kan du også leje en cykel. I Toppen af Danmark finder du i hele området cykeludlejere, der udlejer cykler i god kvalitet. På den måde kan du også nyde en cykeltur på en enkelt dag i løbet af din ferie. Hvem ved, måske får du smag for en cykelferie på din næste ferie.

Lej din cykel - find cykeludlejere