Hele året rundt byder Nordjylland på et væld af gratis oplevelser og seværdigheder for alle i hele familien. Tag hinanden under armen, prøv kræfter med oplevelser med gratis entre, og få en masse nye oplevelser og minder sammen, om I kan tage med hjem i bagagen.

Drag ud op oplev naturen

Nordjylland er specielt kendt for sine mange naturoplevelser, der indbyder til opdagelse. Under et besøg i Nordjylland kommer I ikke udenom naturen, og at gå på opdagelse i den, er helt sikkert noget I ikke vil komme til at fortryde.

 

Grenen i Skagen

På Grenen i Skagen kan I opleve et unikt naturfænomen som I sjældent vil glemme. Her kan I stå midt i kulminationen mellem Skagerak og Kattegats bølger, lige der hvor de to have mødes. Også det fredede landskab omkring grenen og Skagen by indbyder til fordybelse, hyggelige gåture og et rigt dyreliv - Giv Grenen et besøg, og stå med ét ben i hvert hav.

Råbjerg Mile

Midt i et ørkenlignende landskab får I følelsen af at stå på Toppen af Danmark, og her får I en imponerende udsigt og et syn, som ikke findes andre steder i Danmark. Vandreklitten, Råbjerg Mile, er karakteriseret ved, at den hele tiden bliver omdannet af vindens bevægelser og sandets vandring gennem landskabet. På den måde er landskabet helt unikt, og med sikkerhed et besøg værd.

Rubjerg Knude Fyr

Som en af største turistattraktioner står Rubjerg Knude Fyr placeret langs vestkysten nord for Løkken. Her kan I på allernærmeste hold se hvordan sandet har taget magten i det omkringliggende landskab og lige så stille slugt mere og mere af klinten. Både ved og oppe i fyret kan udsigten ind over landskabet og ud på Vesterhavet nydes i fulde drag.

Kom tæt på de vilde dyr

Nordjylland byder på et væld af gratis oplevelser hvad angår dyr, både til vands, til lands og i luften. Her er dyrelivet noget helt særligt, som skal opleves med egne øjne.

 

Nationalpark Thy

Danmarks første nationalpark, Nationalpark Thy, er hen over årene blevet formet af sandflugten. Her kan noget af Nordjylland helt unikke natur opleves på tæt hold, mens der med viden og held er chancer for at støde på dyr som blandt andet traner, krondyr og rådyr samt rovfugle og spættede sæler.

Lille Vildmose

Naturområdet i Lille Vildmose, Danmarks største vildmark, emmer ligeledes af et vildt dyreliv. Her huser vildmarken dyr som blandt andet elge, vildsvin, visenter, kronhjorte, traner og ørne. Slå jer løs, og oplev nogle af nogle af Danmarks største vildtlevende dyr samt et rigt fugleliv i naturen i Lille Vildmose.

Ørnereservatet - Eagle World

Lad vandhundene slippe sig løs

Som vandhund er Nordjylland en ideel destination, for her er der rig mulighed for at boltre sig i vandet helt uden nogen omkostninger. 

Nordjyske badestrande

Nordjylland er nærmest omringet af vand, og derfor er der også et hav af badestrande som byder på lidt af hvert.

Her kan I vælge at tage en dukkert i bølgen blå og nyde dagen ved en af de mange hvide sandstrande.

Vestre Fjordpark

Vestre Fjordpark ved Aalborg danner rammerne om en fantastisk dag med sjov og leg i vand.

I parken kan I enten boltre jer i friluftsbadets mange muligheder eller prøve kræfter med områdets mange aktiviteter, både i vand og på land.

Aalborg Havnebad

Med aktiviteter og bassiner for hele familien er Aalborg Havnebad en oplagt destination.

Her er der et børnebassin, et legebassin, et udspringsbassin og et motionsbassin samt klatrevæg og soldæk. I Aalborg Havnebad er det derfor ingen sag at bruge dagen i vandet.

 

Find ideer til andre oplevelser i Nordjylland her

Selected filters:
<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>