For mange er nordlys noget man forbinder med det nordlige Norge, da landets nordlige placering gør det ideelt for tilskuerne af fange de blafrende gardiner på himlen. Alligevel kan du i Danmark være heldige at få det imponerende og magiske syn at se, hvis du er heldig.

Et sjældent fænomen med et imponerende lysshow

Det fascinerende ved himmelfænomenet nordlys er, at det herhjemme kommer til syne i forbindelse med en kraftig magnetisk aktivitet, der opstår når solens elektriske partikler laver forstyrrelser i jordens magnetfelt. Nordlys ses ofte som grønne og rødlige bølger, der danser hen over himlen, og som efterlader tilskuerne med en oplevelse i verdensklasse. Og om de kun er på himlen i nogle få glimt eller de er der i flere minutter eller timer er aldrig til at vide.

Hvornår kan man se nordlys i Danmark?

Selvom nordlys er en sjældenhed i Danmark, kan du godt være heldig at opleve det magiske syn på dansk grund. Som regel er chancerne for at se nordlys størst omkring og mellem efterårsjævndøgn sidst i september og forårsjævndøgn sidst i marts. Hvis der er helt skyfrit og mørkt forekommer nordlysene oftest i tidsrummet mellem 18:00 og 02:00.

Nordlyset over et område

Drag ud i mørket, og se nordlys i Danmark

På din jagt efter nordlys er det bedst at tage mod nord, og her er Nordjylland et godt bud. For at fange lyset skal du sørge for at tage væk fra byen og gerne ud mod vandet og kysterne, hvor der er allermest mørkt. Her er også især tålmodighed en dyd, for selvom forudsætninger for at se lyset er helt optimale, er det ikke sikkert, at det er muligt. Mange faktorer spiller ind, og for det blotte øje kan nordlyset være svært at se i nattens mørke.

Gør oplevelsen fuldendt med en overnatning

Da det at se nordlys ikke er en selvfølge, og fordi det kan kræve mange forsøg, kan du vælge at forlænge oplevelsen med en overnatning i Nordjylland. Her kan du prøve lykken igen dagen efter, mens du kan bruge dagene på at nyde noget af alt det, som det nordjyske har at byde på. I Nordjylland bugner det af overnatningsmuligheder, og du kan med sikkerhed finde en overnatning for dig iblandt alle vores overnatninger her.

 

Find overnatning i  Nordjylland her

Selected filters:
<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>