Hele byen emmer af sommer, sol og stemning

Sommerstemningen i Skagen emmer af eventyr, og det går helt sikkert i dit blod, når hele byen summer af liv, musik og glade sommergæster. Her leves livet med god tid til nærvær, forkælelse og udsøgt mad. Byen og havnen er fyldt med gæster. På gågaden er der spækket med hyggelige specialbutikker, så du kan blive fristet af alt fra de smukke blomster hos Tonnys Blomster til kunst hos Galleri Bo. Og noget der virkelig hører sommer i Skagen til, er at nyde en gammeldags isvaffel i solen.

Børnene kan få timevis til at gå på byens store legeplads og skaterbanen ved Kappelborg. Der er mange restauranter omkring gågaden med store terrasser til udeservering. Så nyd en fantastisk stund i solen foran eksempelvis Jakobs Café og Bar midt på gågaden, eller på Restaurant Kokkenes med udsigt til kulturhus, torv og legeplads.

Går du en tur ned på havnen, kan du tilslutte dig de andre glade sommergæster, der sidder og hygger sig med lækre fiske- og skaldyrsretter foran de ikoniske røde fiskepakhuse. Her summer det af liv, og du kan blandt meget andet vælge en lækker skaldyrsbuffet hos Wittco eller delikate tallerkenserveringer og skaldyrsfade på Skagen Fiskerestaurant og Pakhuset.

Der er fyldt op i alle sommerhuse, på byens hoteller og campingpladser, og mange endagsturister besøger byen i denne tid. Om aftenen mødes 'skawboer' og feriegæster ved Solnedgangspladsen i Gl. Skagen for at nyde den imponerende solnedgang.

Den første weekend i juli strømmer tusindvis af festivalgæster til Skagen for at deltage i Danmarks ældste musikfestival, Skagen Festival. Men det er ikke kun under festivalen, at du kan høre musik i Skagen. Der er nemlig mange af de større spisesteder, der har livemusik til glæde for deres sommergæster.

På stranden

I Skagen finder du de skønneste strande hele vejen rundt. I Danmark er Skagen er kendt for at have flest solskinstimer om året – så om sommeren, er der rig mulighed for at nyde livet fuldt ud på gode stranddage. Hvis livet på stranden bliver for kedeligt for dig – så tag på oplevelse sammen med OutNature.

Er du til Vesterhavets bølger og brusen, og strande med masser af sten, skal du tage til Nordstrand eller Gl. Skagen. Hvis du vil have mere børnevenlige strande, med roligt vand og sand, skal du tage til Sønderstrand ved Vippefyret eller til Damstederne (adgang fra Damstedvej), hvor både børn og voksne kan få mange oplevelser. Ved Damstederne finder du den flotte forhenværende kongevilla - Klitgården, Skagen Klitplantage og den imponerende Damsted Klit. Der er en fantastisk udsigt fra toppen, og det er sjovt for alle at løbe ned ad den stejle klit mod vandet.

Hvor Danmark ender

Grenen er et oplagt mål for en rask gåtur. Her kan du blive blæst godt igennem, og du kan opleve sæler i vandet eller dasende på en bunker. Du kan også vælge den sjove oplevelse det er, at blive kørt til spidsen af Grenen med Sandormen. Eller deltag i et af de spændende arrangementer som sommeren også byder på.

Velkommen til sommer i Skagen, når byen og naturen sprudler af liv.

Book dit hotel til din sommerferie i Skagen

Andre oplevelser i Toppen af Danmark