Sensommer med lys, liv og oplevelser

Stemningen er helt speciel på en sensommer- og efterårsdag i Skagen. Her kan du opleve det helt særlige lys, som kun opleves her højst mod nord. Himlen er virkelig høj og ekstremt blå, solnedgangene og skyerne skaber tilsammen de smukkeste farver på himlen, der genspejler sig i skagenshusenes vinduer. 

Netop nu er hedens lyng i blomst, og giver en vidunderlig duft på heden, bær og svampe er klar til at blive plukket - naturen og havet viser nye sider af sig selv. Efteråret og sensommeren i Skagen byder på meget.

Højsæsonens trængsel er et dejligt minde, tempoet er tilpasset årstiden, og du oplever et hverdags-Skagen med mange charmerende indslag. Også uden for sæsonen er Skagen nemlig fyldt med kultur og spændende arrangementer. Så snyd ikke dig selv for et besøg på et af Skagens berømte museer, og i særdeleshed Skagen Museum. Musik, billedkunst og litteratur fylder kalenderen i takt med, at aftenerne bliver længere og tusmørket falder på i den magiske blå time. 

Havet er opvarmet af sommerens varme og holder så længe på sommervarmen i Skagen, at der også i sensommermånederne er dage, der indbyder til udendørs frokost og caféliv.

Efteråret i Skagen kan det hele

Der kan være stille med høj sol og varme, det kan regne, ruske og blæse eller være lunt med let regn og vind. Forhåbentlig kommer du til at opleve en af de dage, hvor vinden rusker Skagerraks bølger op til et storslået og dramatisk skue, for så må du ikke snyde dig selv for en gåtur til Grenens spids.

Lunt vejr og meget regn giver grobund for masser af svampe, som der kan være gode muligheder for at finde på heden og i plantagerne rundt om Skagen. Det vil også være en god idé at tage med på en guidet Vandretur ved Skagen Odde eller Vandretur ved Den Tilsandede Kirke, hvor historiefortælling går hånd i hånd med naturen. Eller hvad med en Skagen Fyrmino, en 4-timers guidet vandreoplevelse forbi Skagens 4 fyrtårne?

Byens butikker og restauranter holder fortsat åbent, så tag en shoppetur i midtbyen og spis en frokost på eksempelvis Jakobs Café og Bar på gågaden eller Skagen Fiskerestaurant på havnen, og senere en lækker middag på hyggelige Brøndums eller den eksklusive perle Restaurant Håkon på Pakhuset.

Læn dig tilbage og nyd det særlige lys, roen, naturen og oplevelserne i Skagen om efteråret og i sensommeren.

Andre oplevelser i toppen af Danmark