Galleri Visby i Lønstrup

Glæd dig til at opleve Nordjyllands største kunsthåndværkergalleri

Galleri Visby repræsenterer kunst og kunsthåndværk på internationalt niveau fra over 50 anderkendte udstillere inden for keramik, billedkunst, smykker, træ, pileflet, læder og tekstil samt et udvalg af bjesk, rom og gin.

Desuden byder galleriet på 5 årlige særudstillinger i den gamle hestestald. Du finder Galleri Visby, i sammenhæng med keramiker Dorte Visbys værksted, i den 200 år gamle lade på Mårupgård.

På kanten af Lønstrup Klint ligger gården på grænsefladen mellem Lønstrup by og det storslåede landskab omkring Rubjerg Knude. Dorte Visbys keramik bærer præg af den vilde natur, som hun bor og arbejder midt i. Det afspejler sig i overflader og farvevalg – både i hendes unikaværker, i brugskeramikken og i fremstillingen af keramisk interiør.

På Mårupgård udbydes der keramikkurser efter et åbent værkstedsprincip, hvor undervisningen tilrettelægges under hensyntagen til kursisternes erfaring og individuelle ønsker. Desuden tilbydes der mere specifikke kurser med fokus på drejning, glasurkemi eller forskellige typer af brændinger. 

Oplev Galleri Visby i Lønstrup
Oplev Galleri Visby i Lønstrup
Oplev Galleri Visby i Lønstrup
Oplev Galleri Visby i Lønstrup
Oplev Galleri Visby i Lønstrup
Oplev Galleri Visby i Lønstrup
Dorthe Visby fra Galleri Visby ved Lønstrup

Keramiker Dorthe Visby

Helt derude på kanten af land og Vesterhavet i Lønstrup bor og arbejder den kendte keramiker Dorthe Visby. Her finder hun inspiration i den storslåede, afvekslende og til tider barske naturs skaberkraft.

Hendes værker afspejler på den måde naturen, de omkringliggende landskaber og et unikt samspil mellem tekstur, farve og stedets egen historie. Ligesom naturen kontinuerligt byder på nye indtryk og sanseoplevelser, byder Dorthe Visbys værker på varierede undertoner af fortiden og nutiden, der taler til alle vores sanser.

Som Dorthe Visby udtrykker det, så er potteskår fra stenalderen og kulturlag af materiale, processer man aldrig kan stirre sig mæt på.

FAKTA:
Dorthe Visby er født i 1968, uddannet som pottemager i 1993 og hun har siden 1998 haft værkstedsgalleri i Lønstrup.

Hun udstiller både i Danmark og i udlandet, og igennem de seneste år har værker fra hendes hånd kunnet ses bl.a. på SOFA i Chicago og New York, Collect i London og senest på Superbien i Berlin.

Kunne du tænke dig at lære af de bedste - se kommende kurser her

 


Galleri Visby, Mårup Kirkevej 62, Lønstrup, 9800 Hjørring, +45 51 22 16 11, gallerivisby@gmail.com, www.gallerivisby.dk

Mangler du overnatning?

Andre oplevelser i Toppen af Danmark