Nu er det svampetid

Efter regn i overflod, betyder det ofte en god svampesæson, med svampe af enhver art der pibler frem overalt.

Her først på efteråret er skovbunden som et skatkammer for svampejægere. Svampesæsonen strækker sig normalt fra august og ind i oktober.

For hele familien

Det er spændende at gå på svampetur i skoven, hvor naturen oplevelses på nærmeste hold, og så er det en aktivitet, hvor hele familien kan deltage.

Hvad enten du spiser svampe eller ej, så er det en dejlig oplevelse at tage en tur i skoven for at lede efter og se på svampe.

Hvor kan du finde svampe?

Det er de færreste svampesamlere, som vil dele deres viden om, hvor de finder de allerbedste yndlings svampe. Viden om gode svampesteder er en velbevaret hemmelighed. Men i efteråret vil naturvejledere, som arrangerer svampeture også vise, hvor du kan finde svampe.

På egen hånd

Går du en tur med familien i den nærmeste skov, vil du højst sandsynligt se svampe i skovbunden, hvis du bare ved lidt om, hvad du skal holde øje med.

Den sikre svamp

Den spisesvamp, som uden tvivl er den letteste at genkende er kantarellen. Den ligner ikke nogen af de giftige svampe og der er derfor ingen mulighed for farlige forvekslinger. Den er en lækker spisesvamp med en god holdbarhed og en fantastisk smag. Den kan findes i både løv- og nåleskov. Bunken Klitplantage har ry for at være rig på netop denne svamp.

Andre oplevelser i Toppen af Danmark