Toppen af Danmark

Familien på svampejagt i Toppen af Danmark

Tag familien med på svampetur i efterårsferien. I Toppen af Danmark er der muligheder både for begyndere og trænede svampesamlere. I efteråret er der arrangementer for familien, som gerne vil med på guidede ture. Men der er også hjælp til dem, som hellere vil ud på egen hånd.

Nu er det svampetid

Med den våde sommer med regn i overflod ser det ud til at blive en god svampesæson, og svampene pipler frem overalt.

Lige nu står skovbunden som et skatkammer for svampejægere. Svampesæsonen strækker sig normalt fra august og ind i oktober.

For hele familien

Det er spændende at gå på svampetur i skoven. Her opleves naturen på nært hold og det er en aktivitet, hvor hele familien kan deltage.

Hvad enten man spiser svampe eller ej, så er det en dejlig oplevelse at tage en tur i skoven for at lede efter og se på svampe.

Hvor finder man svampe?

Det er de færreste svampesamlere, som vil dele deres viden om, hvor de finder deres svampe. Viden om gode svampesteder er en velbevaret hemmelighed. Men i efteråret vil naturvejledere, som arrangerer svampeture i Lysets Land også vise, hvor man kan finde svampe.

På egen hånd

Går man en tur med familien i den nærmeste skov, vil man højst sandsynligt se svampe i skovbunden, hvis man bare ved lidt om, hvor man skal lede. 

Den sikre svamp

Den spisesvamp, som uden tvivl er den letteste at genkende er kantarellen. Den ligner ikke nogen af de giftige svampe og der er derfor ingen farlige forvekslingmuligheder. Den er en god spisesvamp, har en god holdbarhed og en fantastisk lækker smag. Man finder den både i løv- og nåleskov. Bunken Klitplantage har ry for at være rig på denne svamp. 

Tag på svampetur med Naturhistorisk Museum i Skagen