Prinsesse Marie

Sankt Hans på Sønderstrand 2022

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie holder båltalen, når Toppen af Danmark inviterer til Sankt Hans ved Skagens vippefyr torsdag den 23. juni fra kl. 20.30. 

I 2022 får Skagens traditionsrige Sankt Hans-fest får fornemt besøg af H.K.H. Prinsesse Marie, som holder den officielle tale, når det traditionsrige bål bliver tændt på Sønderstrand.

”Helt tilbage til Skagensmalernes tid har det været en stolt tradition at fejre Sankt Hans i Skagen. Derfor er vi er ekstremt glade for, at vi igen kan invitere lokale skagboer og gæster fra ind- og udland til at samles på Sønderstrand. Det er meget stemningsfuldt, når tusindvis af gæster synger Drachmanns Midsommervise i bålets skær, og vi er naturligvis stolte over, at Prinsesse Marie med sin tale vil bidrage til at gøre Sankt Hans i 2022 til en særlig mindeværdig aften,” siger René Zeeberg, direktør i turistforeningen Toppen af Danmark.

Musikalsk midsommer

H.K.H. Prinsesse Marie kommer til Skagen for at deltage i et internationalt symposium på Skagens Kunstmuseer. Prinsessen deltager som særlig kulturrepræsentant for den danske ambassade i Frankrig. Symposiet afholdes i forbindelse med det treårige forskningssamarbejde mellem museet i Skagen og Musée Marmottan Monet i Paris. 

Ud over den royale båltale vil Sankt Hans-gæsterne på Sønderstrand også blive mødt af musikalske toner fra Nordjyske Strygere, sangere fra Klitkoret, pianist Knud-Erik Thrane samt operasanger Jens-Christian Wandt.

”Vi lægger os i selen for at skabe en flot Sankt Hans-aften, som er både traditionen og en prinsesse værdig. Sankt Hans er et af flere store events, som Toppen af Danmark afvikler hen over året for at skabe gode gæsteoplevelser og øge interessen for Skagen uden for de mest populære ferieuger,” siger René Zeeberg.

Sankt Hans i Skagen_beskåret

Velkommen til Sankt Hans

  • Dato: Torsdag 23. juni 2022
  • Kl. 20.30: Knud-Erik Thrane og Nordjyske Strygere spiller ind på pladsen med musikalske toner. 
  • Kl. 21.00: René Zeeberg, direktør hos Toppen af Danmark, byder velkommen og overlader scenen til H.K.H. Prinsesse Marie samt aftenens musikalske indslag og fællessange
  • Kl. 21.30: Sankt Hans-bålet tændes
  • Deltagelse er gratis og tilmelding er ikke nødvendig. Kom gerne i god tid og vær opmærksom på, at der er meget få parkeringspladser i området.
  • Sparekassen Danmark er hovedsponsor på Sankt Hans på Sønderstrand i 2022.

Også en stor tak for sponsorstøtte til:

Estrid og Jørn Hesselholt, Skagen Fiskerestaurant, Skagen Erhvervsforening, Skagens Venner, HTS Arbejdsgiverforeningen Vendsyssel, Skagen Fiskeeksportørforening, Werner Larsson Fiskeeksport A/S, Truck Kompagniet Skagen ApS, Skagen Havns Areallejerforening, LMH og Frederikshavn Kommune.

Book en overnatning i Skagen til Sankt Hans 

Nyd en forlænget weekend med høj service, gode senge, skønne måltider og den fantastiske Skagen-stemning, som gennemstrømmer byen.

Andre oplevelser i Toppen af Danmark