Bangsbo Botaniske Have

Lad dig forføre af de mange planter og blomster

Når man træder ind i Bangsbo Botaniske Haves overflod af dufte og farver, er det ikke svært at drømme sig tilbage til Bangsbos storhedstid, hvor gartneren udførte sit arbejde iført jakkesæt og høj hat.

Her kan man opleve den gamle engelskinspirerede park med mange bænke, store plæner, gamle træer og lysthus. Her er også en rosenhave, læge- og krydderurtehave, sansehave, indførselshistorisk frugt- og bærhave og en samling af bonsaitræer.

Går man ovenfor den gamle park kommer man til det egentlige botaniske anlæg, som blev påbegyndt i 2006 og som nu består af søer og kanaler, verdens største spaltebed med alpinplanter, tufbed ligeledes med alpinplanter, skovbundsbede, en klippevæg af norsk granit og forskellige plantesamlinger som f.eks. hostasamlingen, geranium-samlingen, primulasamlingen og senest er der anlagt bede med en samling af pæoner.

Anlægget for Danmarks vilde Planter er det nyeste område i Botanisk Have. Her arbejdes der kontinuerligt på at lave et anlæg der følger parkens øvrige høje standard.

Bangsbo Botaniske Have

Bangsbo Blomsterfestival 

Hvert år hilser Frederikshavn sommeren velkommen med en stor blomsterfestival i smukke omgivelser i den gamle park i Bangsbo Botaniske Have.

Blomsterfestivalen bliver altid afholdt den første hele weekend i juni.

I 110 pavilloner inviterer haveforeninger, amatørgartnere, planteskoler, organisationer og foreninger blomsterfestivalens publikum indenfor til kreative udstillinger af havekunst og havetilbehør samt salg af alverdens planter som f.eks. alpine planter, rododendron, klematis, sukkulenter, primula, pelargonier, liljer og stauder.

Der er der rig mulighed for at få en god have- eller plantesnak med kyndige havemennesker, og når sulten og tørsten melder sig, kan du også købe lidt lækkkert til mave og gane.

Glæd dig til en hyggelig oplevelse!


Bangsbo Botaniske Have, Dronning Margrethes Vej 3, 9900 Frederikshavn, www.bangsbobotaniskehave.dk/

Andre oplevelser i Toppen af Danmark