Toppen af Danmark
Drachmanns Hus i Skagen er nu museum

Drachmanns Hus

Digteren og maleren Holger Drachmanns Hus i Skagen Vesterby er nu indrettet som museum

I huset, der står stort set som da digteren døde i 1908, kan du se omkring 150 originale malerier og tegninger.

Drachmann, der var både maler og forfatter, havde stor succes i sin samtid, hvor han var en af de mest kendte og elskede danske digtere. I dag kendes han bedst for teksten til ’Midsommervisen’ og Skagens helt egen ”nationalsang” ’Erindring’.

Drachmann var en excentrisk kunstner, og med sit lange hvide skæg, bredskyggede hat og kappe var han meget genkendelig i gadebilledet.

Han besøgte Skagen for første gang i 1872 som en af de allerførste kunstnere, og han inspirerede mange andre til at følge efter. Først i 1902 fik Drachmann sit eget hjem i Skagen, da han købte huset og fik det indrettet med plads til atelier.

Huset fremstår som et rigtigt kunstnerhjem med en indretning, der afspejler sin ejermands excentriske karakter. Norske almue-møbler er blandet med souvenirs fra Drachmanns mange rejser og personlige samleobjekter.

Drachmanns nære venner kunstnerparret Marie og P.S. Krøyer deltog i indretningen af hjemmet. Marie Krøyer tegnede flere af hjemmets møbler inspireret af den tyske 'Jugendstil' og den angelsaksiske 'Arts & Crafts'  bevægelse.

Drachmanns Hus

Tlf. +45 98 44 64 44

info@skagenskunstmuseer.dk

www.skagenskunstmuseer.dk

Drachmanns Hus i Skagen er nu museum

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Hans Baghs Vej 21

9990 Skagen

Koordinater

Længdegrad : 10.57783

Breddegrad : 57.7188624