Toppen af Danmark
Anchers Hus i Skagen

Anchers Hus

I Anchers Hus, der nu er museum, havde to af de mest fremtrædende skagensmalere, Anna og Michael Ancher, deres hjem

I husets står familiens møbler, som da det var beboet af Ancher-familien. Når du kommer ind kan du se familiens store fantastiske samling af egne og andre kunstneres værker.

Hjemmet og værkerne i Anchers Hus giver et personligt indblik i kunstnerparrets og resten af skagensmalernes liv til hverdag og fest. Ægteparrets Anchers var ofte rammen om kunstnerkoloniens sammenkomster med Ancher-parret i centrum.

Kunstnerparret købte huset i 1884, efter de havde fået deres Helga. På den tid bestod huset kun af den lange, lave længe, der ligger langs med Markvej.

Da pladsen blev for trang, tegnede arkitekten Ulrik Plesner en atelierbygning mod nord (opført 1913), som blev forbundet med det oprindelige hus via en mellembygning. Med udvidelsen fik huset en anseelig, herskabelig størrelse, der afspejlede kunstnerparrets store succes.

Saxilds Gaard

I den store have, der omgiver Anchers Hus findes du den gulkalkede Saxilds Gaard, der rummer mindre særudstillinger om Ancher-familien og fra april-september er her café - Saxilds Kaffestue, hvor du kan få serveret de lækreste kager og mad lavet af friske lokale råvarer.

Anchers Hus

Tlf. +45 98 44 64 44

info@skagenskunstmuseer.dk

www.skagenskunstmuseer.dk

Anna og Michael Anchers hus i Skagen

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Markvej 2-4

9990 Skagen

Koordinater

Længdegrad : 10.5947053

Breddegrad : 57.726137