Få indblik i Anna og Michael Anchers liv og levned

Anchers Hus rummer den utrolig velbevarede samling af familiens private ejendele, møbler og ikke mindst deres kunstsamling. Når du besøger huset, kan du gå gennem familiens stuer, besøge kunstnerparrets to smukke og forskellige atelierer, og se familiens soveværelser.

Få et indblik i kunstnerparret Anna og Michael Anchers liv, deres tid og ikke mindst deres centrale roller i kunstnerkolonien i Skagen. Huset og den store, omkransende have dannede nemlig rammen om både skagensmalernes hverdag og fester og blev ofte benyttet som motiv – for eksempel fik P.S. Krøyer idéen til sit berømte Hip, Hip Hurra! netop her.

Kunstnerparret flyttede ind i huset i 1884, året efter at de havde fået datteren Helga. På den tid bestod huset kun af den lange, lave længe, der ligger langs med Markvej, men det voksede med tiden. Den berømte arkitekt Ulrik Plesner tegnede en tilbygning med atelierer, som blev opført i 1913 og forbundet med den oprindelige længe, familien var flyttet ind i.

Familien var kendt for sine åbne døre og omgikkes med både udefrakommende kunstnere og lokale. Træd indenfor i Anchers Hus og fornem hele historien.

Saxilds Gaard

I den store, historiske have, der indrammer Anchers Hus, ligger den gulkalkede Saxilds Gaard. Her boede Saxild-slægten i generationer og drev også bageri. Nu huser Saxilds Gaard caféen Baghaven og deres moderne surdejsbageri, hvor du kan spise brød, kager og drikke god kaffe og vin til.


Anchers Hus, Markvej 2-4, 9990 Skagen, +45 98 44 64 44, info@skagenskunstmuseer.dk, www.skagenskunstmuseer.dk

Andre oplevelser i Toppen af Danmark