Toppen af Danmark
Naturen ved Sæby

Oplev naturen ved Sæby

I Sæby er der ikke langt til naturoplevelser. Byen ligger smukt omsluttet af natur, med det glitrende blå hav på den ene side og dejlige grønne skove på den anden.

Strandliv ved Sæby har eksisteret gennem alle tider
Det rene vand ved Sæby er en af de faktorer, der altid begejstrer, ved et besøg i byen. Fra den charmerende bymidte går der ikke mange minutter, før du kan boltre dig i blå bølger ved nordstranden, og ved stranden mod syd giver klitterne god læ, hvis du vil være lidt mere privat.

Skovene ved Sæby bruges flittigt hele året
Der er flere skovarealer rundt om Sæby. Sæbygård Skov er en privatejet bøgeskov, der i over hundrede år har været et yndet udflugtsmål for byens beboere og tilrejsende. Der er mange afmærkede vandre-, løbe- og cykelruter. Gybels Plantage, der blev anlagt i begyndelsen af år 1900 var oprindeligt en granskov. Skoven er nu under udvikling, så der bliver tilføjet mere løvskov og skabt åbne rekreative områder.
Professorens Plantage er en klithede med fyrbevoksning, lyng og bærbuske. Er du heldig, møder du et af områdets rådyr, ligesom du kan nyde synet af de mange forskellige fugle der trækker forbi her.

Der er mange muligheder for at være aktiv i naturen ved Sæby
Det er en stor fornøjelse for mange at komme ud og opleve naturen på tæt hold. Prøv en tur på en af Kløverstierne hvor du kan vælge mellem fire ruter med længder på 2,5 km, 5 km, 7,5 km og 21 km - det er bare med at trække det rigtig fodtøj på eller tage plads i cykelsadlen og så ellers bare komme afsted.

Naturområder ved Sæby

Liste
Kort