Palmestranden i Frederikshavn

Palmestranden

Foto: Turisthus Nord
Aktiviteter
Strande
Palmestranden er Frederikshavns bynære og børnevenlige badestrand med sydlandsk stemning og mange aktivitetsmuligheder.
Adresse

Nordre Strandvej 22

9900 Frederikshavn

Kontakt

Der var engang - sådan starter mange eventyr

Det er også indledningen på fortællingen om Palmestranden i Frederikshavn, der startede som en 'skør ide' hos to driftige medarbejdere hos Frederikshavn Kommune. Byen skulle markedsføres, og hvad kunne være bedre end et ægte caribisk eventyr? Som tænkt - så udført og i 2004 kom de første palmer på stranden i Frederikshavn, og lige siden tilføjes der hvert år nye palmer og andre gode tiltag på stranden, der er kendt i hele Danmark og Skandinavien.

Livredderne passer på strandens gæster
Hver år når feriesæsonen virkelig går i gang, kommer det røde livreddertårn op, flagene hejses og livredderne gør sig klar til at holde et vagtsomt øje på strandens glade gæster. Det er Trygfonden der sponserer livreddertårnet, og strandens brugere er meget glade for den ekstra tryghed.

Der er 100 palmer på stranden
Palmerne er importerede hørpalmer fra Kina og daddelpalmer fra De Kanariske Øer. De plantes hvert år i kummer i sandet, og er med til at give en ekstra oplevelse for strandens gæster. Der er også beachvolley- og strandfodboldbaner, og er du ikke til de store fysiske udfoldelser, kan du slappe af med en hyggelig omgang petanque.

Fryser palmerne ikke om vinteren?
De flotte palmer er vant til noget varmere himmelstrøg, og derfor kommer de ind i byens store drivhuse hver vinter. Her kommer de sig efter sommerens saltvand og afventer næste sommers komme, så de igen kan komme ud på stranden til stor glæde for byens borgere og de mange besøgende.

I 2019 sættes palmerne ud på stranden igen tirsdag d. 14. maj.

Adresse

Nordre Strandvej 22

9900 Frederikshavn

Facilities

Børnevenlig strand

Tildelt Blå Flag

Kiosk

Legeplads

Livredder i sommerperioden

Parkeringsplads i nærheden

Rampe for kørestolsbrugere

Toilet

Udlejning af vandsport udstyr

Vandscooter tilladt

Velegnet til kitesurfing

Velegnet til windsurfing

Opdateret af:
Turisthus Nord