Efterår i gyldne og røde farver

Nyd den helt fantastiske natur i Sæby med gåture i skoven eller fisketure i området. Forkæl dig selv med dejlig wellness eller gå på opdagelse i kunsten. Byens smukke og charmerende gamle bykerne er en kulturperle i særklasse, hvor du får købstadsidyl, arbejdende kunsthåndværkere og museer.

Sæby Torv er samlingspunkt for byens specialbutikker, og om efteråret kan du stille og roligt fylde indkøbsposerne med spændende ting fra blandt andet modebutikken Annette, Kop og Kande og mange andre specialbutikker.
Byen er også en mindre enklave af kunstnere og kunsthåndværkere. Ligeledes er der flere gallerier og brugskunst forretninger, hvor du kan nyde, betragte og købe dine favoritter med.

Spadser i afslappet tempo ned til den dejlige havn, hvor du kan nyde havneliv med fiskerestauranter og en skøn strandpromenade. Her sidder byens vartegn 'Fruen fra Havet' af den norske kunstner Marit Benthe Norheim som en dobbeltsidet galionsfigur i hvid beton.

I den skønne Nellemanns Have om efteråret kan du se paradis æbletræer med modne paradisæbler overalt. Haven ligger smukt ved 2 små søer og der er en fin pavillion hvor man kan spise sin medbragte mad. Der er også stor legeplads til børnene.

Hvis du er til lystfiskeri, er Sæby det perfekte sted at opholde sig om efteråret. Ved strandene kan du fange skrubber, pighvar, hornfisk og havørred. Der er også smukke åer og søer med havørred, bækørred, gedder og laks. Hvad enten man er en garvet lystfisker med det nyeste fiskegrej eller om man er nybegynder i kunsten at fange fisk, så har Sæby både naturen og fiskevandet til dig.

Kløverstier er startsted for vandre-, løbe- og cykelture i Sæby og består af fire ruter på 2,5 km, 5 km, 7,5 km eller hele 21,5 km, der hver især tager dig igennem de skønne naturområder og seværdigheder i byen, blandt andet det gamle rådhus fra 1801. Så hop på cyklen, snør de gode løbesko eller grib dine vandrestave og begiv dig ud på en fantastisk tur.

Andre oplevelser i Toppen af Danmark