Kystmuseet Bangsbo

Historiske bygninger med gode fortællinger

www.kystmuseet.dk

Den gamle hovedgård, der dateres tilbage til 1364, danner den ydre ramme om Kystmuseet Bangsbo. Bygningerne ligger smukt placeret tæt ved både skov og hav.

Hovedbygningen, der også kaldes for "Den Hvide Gård", rummer en spændende udstilling, der har livet omkring år 1900 som det centrale punkt. På den tid var gården ejet af Johan Knudsen, og dengang et samlingssted for flere af tidens største forfattere og kunstmalere. Her kan du gå i fodsporet på Herman Bang,og samtidig få et indblik i datidens kulørte liv på Bangsbo.

Der er billetkontor, museumsbutik og café i selve hovedbygningen. I løbet af året formidles samlingerne, og der er også flere sjove og spændende aktiviteter og foredrag.

I det der før var gårdens avlsbygninger, kan du komme med tilbage til besættelsestidstiden som den udspillede sig i Frederikshavn og omegn. Her får du et gribende indblik i forskellige skæbnefortællinger ligesom du kan lære noget om modstandsbevægelsens farlige arbejde.

Det er også i disse bygninger, du kan se den flotte søfartsudstilling, med bl.a. det enestående Ellingåskib fra 1163, flere imponerende galionsfigurer, forskellige skibsmodeller samt marinarkæologi.

Vidste du?

Når du køber billet til Kystmuseet Bangsbo, så får du i en hel uge gratis adgang til de øvrige afdelinger af Kystmuseet i Frederikshavn, Sæby og Skagen. Husk at børn under 18 år har gratis adgang.

Køb billet online her 


Kystmuseet Bangsbo | Dronning Margrethes Vej 6 | 9900 Frederikshavn | +45 98 42 31 11

Andre oplevelser i Toppen af Danmark