Kystmuseet Sæby en del af Nordjyllands Kystmuseum

Kystmuseet Sæby

www.kystmuseet.dk

Placeret helt tæt på Sæby centrum, finder du det hyggelige museum, som formidler den historiske udvikling af købstaden Sæby. Udviklingen rummer en masse spændende fortællinger, der kan udforskes i museets rum.

Kystmuseet Sæby er placeret i bindingsværkshuset ”Konsul Ørums gård”, som blev bygget i 1600-tallet og fik sit udseende, som vi kender det i dag, omkring 1800-tallet.

Sæby har en lang historie med karmeliterordenen, som prægede byen i middelalderen. Karmeliterordenen oprettede i 1460’erne et kloster, som i dag er Sæby Kirke. Kirken har de utroligste kalkmalerier, som gør kirken til noget helt specielt. Historien om Sæby Kirke og dens udvikling fra klosteret bygget af karmeliterordenen til kirken, vi kender i dag, er udstillet på museet, som en en spændende visuel fortælling.

På museet findes også udstillinger om kystens betydning af købstaden samt udstillinger af et gammelt pensionat værelse og en skolestue fra 1920.

Kystmuseet Sæby afholder jævnligt spændende arrangementer, hvor alle er velkommen til at tilmelde sig. Arrangementerne, som afholdes, er alt fra fortællinger om relevante emner til kreative stunder med familien.

Vidste du?

Når du køber billet til Kystmuseet Bangsbo, så får du i en hel uge gratis adgang til de øvrige afdelinger af Kystmuseet i Frederikshavn, Sæby og Skagen. Husk at børn under 18 år har gratis adgang.

Køb billet online her


Kystmuseet Sæby | Algade 1 | 9300 Sæby | +45 98 46 10 77

Andre oplevelser i Toppen af Danmark