Toppen af Danmark
Rundvisning Bangsbo fort

Kystmuseet Bangsbo Fort

Bangsbo Fort er beliggende lidt syd for Frederikshavn, og fra området, der ligger 80 meter over vandet, er der en fantastisk udsigt over havet

Det oprindelige fort blev bygget af tyskerne under 2. verdenskrig, og i 1944 blev det armeret med fire 15 cm kanoner fra artilleriskibet Niels Juel. I alt er der støbt 69 betonanlæg på fortet - store som små.

Frederikshavn har ofte spillet en vigtig rolle i forbindelse med forskellige krige, og under 2. Verdenskrig blev Pikkerbakkerne på det nærmeste udhulet. I området ved Niels Juels kanoner ligger der et stort antal bunkers.

Området fungerer stadig som militært område, og herfra styrer Kattegats Marinedistrikt al farvandsovervågning i det nordlige Kattegat. Om sommeren er der adgang til området med kanonerne, og på fastlagte dage/tidspunkter er der guidede ture.

Du kan også besøge udstillingsbunkerne og opleve den interaktive formidling. Der er både biograf, traditionel museumsformidling, interaktiv formidling og en børnebunker hvor formidlingen er specifikt målrettet de yngste.
Få en unik oplevelse i det storslåede område, hvor der er højt til himlen og en fantastisk udsigt over Kattegat. I klart vejr kan du se til både Skagen og Læsø.

Parkeringsmuligheder
Da Bangsbo Fort ligger på militært område, er der indkørsel forbudt for uvedkommende. Museets gæster må dog meget gerne køre helt ind på området, og parkere ved museumsbygningen. Er du ikke gæst på museet eller til MOCN, henvises til parkeringspladserne indrettet i udkanten af området. Herfra er det også muligt at færdes til fods i området.

Der er mulighed for besøg af grupper og skoleklasser efter aftale.

Bangsbo Fort

Tlf. +45 98 42 31 11

info@kystmuseet.dk

www.kystmuseet.dk

Bangsbo Fort

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Understedvej 21

9900 Frederikshavn

Koordinater

Længdegrad : 10.515178999

Breddegrad : 57.406952999