Skagen Grå Fyr -

Center for trækfugle

Skagen er et enestående sted for trækfugle fra hele verden, og i det internationale fugleoplevelsescenter Skagen Grå Fyr kan du tage på en virtuel oplevelsesrejse og opleve de mange spændende trækfugle.

Skagen Grå Fyr har i mange år været et trækplaster for de næsten to millioner gæster, der årligt besøger Skagen og Grenen, og nu er kan du både komme op i fyret og samtidig opleve de interaktive udstillinger .

Det er nu ikke kun turister, der valfarter til Grenen – området er også hot spot for mange trækfugle, og er et af Europas bedste fugletræksteder.

Oplev de nye silhuetter af trækfugle rundt omkring i fyrhaven. De giver inspiration til, hvordan du kan kende fuglene og opleve dem på himlen.

Glæd dig til et lærerigt besøg på centret.

Skagen Grå Fyr - nyt virtuel oplevesescenter

Virtuel oplevelsescenter i Skagen

Kom på besøg og bliv fascineret af fortællingerne om fuglenes lange seje træk, hvor de flyver mange tusind kilometer for at komme fra hjemsted til sommerens ynglepladser.

Besøg Skagen Grå Fyr - der er rabat for familier

Besøg Skagen Grå Fyr - Center for trækfugle

Det nye center er en spændende og lærerig attraktion. Hør om naturen ved Skagen og om de mange trækfugle der hvert år kommer på besøg her - tag familien med og spar penge på indgangsbilletten.

Læs om Det Grå Fyrs spændende historie

Historien om Det Grå Fyr

Dets officielle navn var Skagen Fyr, men de lokale har altid sagt 'Det Grå Fyr'. Fyranlægget, der er 46 m højt blev opført i 1858, gjorde skibenes passage forbi Skagen mere sikker. Oprindeligt var det placeret midt på Skagen Odde, men sandflugten har nu 'flyttet' det til få meter fra havet på østkysten. 

Billeder fra hverdagen #skagengraafyr